kremowy sos francuski

Składniki

– szklanka majonezu
-ćwierć szklanki oliwy z oliwek
– ćwierć szklanki octu winnego
– półtorej łyżki cukru pudru
– płaska łyżeczka mielonej słodkiej papryki
– pół łyżeczki soli
– ząbek czosnku rozgnieciony prąską lub drobno posiekany i utarty z solą

Przygotowanie

Majonez wymieszać z oliwą, przełożyć do słoika, dodać pozostałe składniki sosu i wszystko starannie wymieszać ( najklepiej ubijąjąc kuchenną rózgą). Sos można przechowywać w lodoce przez 1-2 miesiące.
Nadaje się do zielonej sałaty.

🙂

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s