Serowa pierś z kurczaka

Składniki

Pierś z kurczaka( 2-3 sztuki)
Ser zółty cheddar (ok 40 dkg)
Parmezan( ok 20 dkg)
2 łyzki stołowe ulubionej musztardy
Mleko
Mąka( ok 3 łyzki)
Przyprawy( papryka czerwona,sól pieprz)

Przygotowanie

Pierś z kurczaka umyć i osuszyć,następnie delikatnie rozbić i przyprawić przyprawami.
W miseczce wymieszać odrobione mleka( dosłownie 2 łyzki stołowe) z musztarda.W osobnej miseczce wymieszać make i straty ser cheddar.
Piekarnik nagrzac do 180.
Pierś kolejno namaczamy w mleku i musztardzie.Następnie panierujemy w mace z serem.
Piersi układamy w naczyniu żaroodpornym posypując pozostałoscią maki i sera.Zapiekamy ok 30 min ( aż zbrązowieje)

Następnie posypujemy parmezanem i czerwona papryką.Zapiekamy kolejne 10-15 min.Posypujemy natką pietruszki,mozna dodac odrobine ketchupu i zapiec kilka minutek.
Smacznego:)

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s