Pyszny torcik capuccino

Składniki

jajka 6 sztuk
cukier 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka 1,5 szklanki
kakao 3-4 łyżki
woda 2 łyżki
budyń śmietankowy 3 opakowania
mleko 1 litr
cukier 5 łyżek
kawa capuccino 5 łyżek
masło 25 dag
kremówka 1 szklanka
dżem wiśniowy 1 słoik
czekolada deserowa 1 tabliczka
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
1 łyżka cukru
1,5 szklanki wrzącej wody

Przygotowanie

Z dwóch łyżeczek kawy rozpuszczalnej, łyżki cukru i wody przygotować poncz i odstawić do wystudzenia. Z jajek, mąki, kakao i cukru z dodatkiem proszku i wody upiec biszkopt. Wystudzić i przekroić na 3 części. Odlać cześć mleka i rozrobić w nim budynie, cukier i kawę. Pozostałe zagotować. Ugotować budyń. Wystudzić. Utrzeć z masłem. Dolną część tortu lekko nasączyć ponczem i wyłożyć połowę kremu. Przycisnąć drugą częścią i nasączyć ponczem kawowym. Wyłożyć dżem. Przykryć ostatnim krążkiem. Wyłożyć krem, wyrównać i obsmarować boki tortu. Boki tortu obsypać kawą. Wierzch tortu zasypać tartą czekoladą. Udekorować bitą śmietaną.

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s