kapusta z peklowanymi golonkami z indyka

Składniki

1 kapusta biała
4 marchewki
3 cebule lub dymka
20 dkg boczku pokrojonego w kostkę
grzyby świże lub mrożone (mogą być pieczarki)
1 mały przecier pomidorowy lub pomidory w puszce
sól, pieprz świeżo mielony
3 golonki peklowane z indyka zrobione wg przepisu hanah30

Przygotowanie

Wpierw przygotowujemy golonki tak jak to przedstawiła w swoim przepisie hahah30 “Peklowane golonki indycze”.

Po upeklowaniu gotujemy golonka w lekko posolonej wodzie do miękkości.
W czasie kiedy golonka sie gotują przygotowujemy resztę potrawy.
Kapustę szatkujemy, marchew trzemy na tarce z dużymi oczkami.
Boczek przesmazamy z cebulą (jeżeli dodajemy dymkę to nie przesmażamy).
Kapustę gotujemy w niewielkiej ilości wody ( może być na wywarze z golonek), dodajemy boczuś z cebulką i grzyby.
Jeszcze chwilę gotujemy.
Dodajemy przecier lub pomidory.
Na końcu wrzucamy obrane z kości i pokrojone ( nie za drobno) mięsko z golonek.
Przyprawiamy solą i pieprzem i zajadamy z chlebkiem lub z młodymi ziemniakami, jak kto lubi.
Życzę smacznego

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s