Baba kolorowa z kokosem

Składniki

1Kostka margarynny palmy z murzynkiem,6 dużych jajek,1szklanka cukru,2 szklanki duże mąki Tortowej ,więcej niż pół szklanki oleju,1 mały cukier waniliowy,2 łyżeczki proszku do pieczenia,czubata łyżka kakao,1 kiesiel cytrynowy,więcej niż pół szklanki maku,wiórki kokosowe też więcej niż pół szklanki,odrobina barwnika czerwonego.

Przygotowanie

Białka ubić z szczyptą soli odstawić,Margarynę dobrze utrzeć i dodać cukier,dalej ubijać ,następnie dodać żółtka i dalej ubijać gdy masa będzie gładka dodać olej ,następnie białka ale już nie mix tylko drewnianą łyżką dokładnie wymieszać białka i dosypać po szklance mąki przesianej z proszkiem do pieczenia ,dokładnie wszystko wymieszać i podzelić na cztery częsci ,do jednej dodać kakao,do drugiej kisiel,do czeciej mak,a do czwartej wiórki kokosowe z barwnikiem.każdą część dokładnie wymieszać i kłaść warstwami do okrągłej tortownicy z kominkiem.piec w 170 st. przez godzinę.

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s