Krem z pomidorów

Składniki

3 puszki pomidorow bez skorek – tak zwana polpa
1 srednia cebula
2 zabki czosnku
lyzka oliwy z oliwek
peczek swiezej bazylii
2 lyżki oliwy z oliwek
pieprz
sol
lyżeczka octu basalmicznego
łyżeczka cukru
lyżka gęstej śmietamy
parmezan

Przygotowanie

Zawartość puszek przelać do garnka i zagotować na małym ogniu
Dodać jednocześnie pokrojoną cebule i czosnek
Wlać oliwe z oliwek
Wszytsko zagotować i gotować az cebula bedzie miekka.

Nastepnie wszytsko zmikować

Potem jeszcze gotować i dodać kapary, ocet balsamiczmy sol, pieprz doprawić pod swoje kupki smakowe,
Na sam koniec dodać drobno posiekaną bazylie – najlepiej jest dodac bazylie jakies 2 – 3 min przed podaniem – wtedy moim zdaniem jej aromat bedzie silniejszy a liśnie nie będą zbyt rozgotowane

Tak gotową zupę podać i przybrać kleksem smietany, dorodnymi liściami bazylii i posypać odrobiną parmezanu.

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s