Czereśnie lub wiśnie w śniegu

Składniki

ok. 60 dkg czereśni (lub wiśni)
15 dkg drobnego cukru
2 białka
1 torebka cukru waniliowego

Przygotowanie

Czereśnie umyć. Szypulki skrócić do 1 cm. Bardzo dokładnie osuszyć.
Szeroka blachę wyłożyć folią aluminiową, posypać warstewką cukru.
Bialka lekko ubić (ale nie na pianę). Cukier wysypać na talerzyk.
Każdą czeresienkę maczać w białku a następnie w cukrze. Układać na blasce.
Wstawić do letniego (120 stop. C). Suszyć prze około 15 minut.
Ostudzić, wstawić do lodówki. Podawać bardzo zimne.

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s