zapiekanka z bułki

Składniki

2-3 dniowa bułka duża (wygląda jak zwykły chleb)
masło
kiełbasa (1 pętek podwawelskiej a może być i inna wg smaku)
ser żółty
ketczup
mogą być także i pieczarki i przyprawy wg uznania.

Przygotowanie

Bułkę kroimy na kromki tak jakbyśmy robili kanapki.( z całej bułki wychodzi 12-14 zapiekanek). Smarujemy masłem. Kiełbasę kroimy w drobną kostkę, a ser ucieramy na tarce na dużych oczkach. Pieczarki obieramy i smażymy na patelni. Na bułkę z masłem (można również posypać np.przyprawami) i kładziemy pieczarki, pokrojoną kiełbasę i posypujemy startym żółtym serem.

Wszystko wstawiamy do nagrzanego piekarnika na około 20 minut. Polewamy ketczupem. Życzę smacznego.

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s