Pianka pomarańczowa wg Blondii

Składniki

4 żółtka
3 białka
pół szklanki słodkiej śmietanki 30%
sok z 2 pomarańczy
8 łyżek cukru
5 łyżek żelatyny

Przygotowanie

Żółtka ubić z cukrem na parze na puszystą białą masę.Żelatynę zalać niewielką ilością wrzącej wody i starannie wymieszać by się rozpuściła. Następnie wlać sok z pomarańczy i wymieszać. Dodać pianę ubitą z białek i delikatnie wymieszać.Gdy krem zacznie krzepnąć wymieszać go z ubitą śmietanką.
Piankę włożyć do pucharków, udekorować posiekanymi orzechami, cząstkami mandarynek i startą czekoladą. Wstawić na godzinę do lodówki.

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s