Bakaliowe muffiny

Składniki

– 450g jablek
– 200g cukru
– 4 jajka
-150ml oleju
-275g maki
-2 lyzeczki proszku do pieczenia
-2 lyzeczki cynamonu –
-100g orzechów –
-200g rodzynek

Przygotowanie

Główną zasadą jest mieszanie "mokrych" składników osobno i "suchych" osobno. Wymieszac jajka z olejem, make cukier proszek i cynamon z jablkami pokrojonymi w kostki, orzechami i rodzynkami. Po wymieszaniu suchych skladników dodac mokre i mieszac az do połączenia się, uwaga nie przemieszac! Zamieszac do powstania jednolitej masy. Rozlozyc do papierowych foremek wylozonych na specjalnej blaszce do muffinów. Ten przepis jest na 2 blaszki czyli na 24 muffinki. Piec w 180C na wlączonym obiegu przez 20-25 min. Smacznego🙂

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s