Gulasz duszony z ziemniakami

Składniki

– 1/2 kg wieprzowego mięsa
– 1/2 kg ziemniaków
– duża cebula
– sól
– pieprz
– łyżka tłuszczu
– trochę mąki
– 1/2 szklanki śmietany

Przygotowanie

Pokrojone na drobne kawałki,posolone i obsypane pieprzem mięso obtaczamy w mące i smażymy na dużej patelni lub w rondlu,kładąc na mocno rozgrzany tłuszcz.
Gdy mięso jest na wpół miękkie,układamy w rondlu warstwami;
obgotowane,pokrojone w plasterki ziemniaki
cebulę w talarki
mięso
cebulę
ziemniaki
Podlewamy trochę wody lub wywaru z jarzyn, polewamy śmietaną przykrywamy i dusimy.
Podajemy z kwaszoną kapustą.
Smacznego

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s