Galaretka z porzeczek bardzo latwa

Składniki

Porzeczki
cukier

Przygotowanie

Owoce przebrac, umyc, osaczyc,usunac szypulki.
Wsypac do rondla i gotowac az puszcza sok.
Miazge wycisnac.
Sok odmierzyc szklankami i dodac tyle samo szklanek cukru.
Gotowac 25 minut.Zastygajaca galaretke przelozyc do sloikow.
Sloiki zamknac.

Galaretka moze byc z porzeczek czerwonych, bialych,czarnych lub z mieszanki wszystkich trzech.

Przepis pochodzi z netu-blizszych danych brak.

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s