piankowa chmurka

Składniki

biszkopt z 4 jaj

pianka:
2 galaretki o jednakowym smaku
0,5 puszki mleka skondensowanego w puszce (niesłodzonego)
3 łyżki cukru
tarta czekolada lub kakao

Przygotowanie

Upiec biszkopt z 4 jaj. Ostudzić.
Mleko schłodzić.
Galaretki zalać 0,5 l wrzącej wody, dosypać cukier i dokładnie wymieszać. Odstawić do ostudzenia.
Gdy galaretka lekko stężeje, wlać do niej mleko i miksować mikserem do polączenia. Wylać szybko piankę na biszkopt.
Wstawić do lodówki na ok. 2 godz.
Podczas schładzania ciasta lub po całkowitym stężeniu posypać potartą czekoladą lub kakao.

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s