Babka pomarańczowa

Składniki

2 jajka
szklanka cukru
1 pomarańcza
aromat waniliowy
1,5 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/4 szklanki oleju
ewentualnie lukier lub polewa z białej czekolady

Przygotowanie

Jajka zmiksować z cukrem, dodać olej i dalej miksować, sok z pomarańczy (można też dodatkowo dodać startą skórkę z pomarańczy), ciągle miksując dodać aromat, proszek i mąkę.Piec w temperaturze ok. 180 C przez ok 30 minut. Na koniec sprawdzić patyczkiem czy babka jest gotowa.

Można udekorować lukrem lub polewą z białej czekolady.

Polecam babkę, bo robi się ją bardzo szybko a efekt jest bardzo dobry🙂

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s