Fasolka szparagowa po mojemu

Składniki

pół kg zielonej fasolki szparagowej (moze byc mrozona lub z puszki)
cebulka lub sól cebulowa
natka pietruszki
gałka muszkatołowa
masło

Przygotowanie

Fasolkę jesli jest swieza lub mrożona gotujemy do miękkości, jeśli jest z puszki odsączamy. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy drobno pokrojona cebulę (jesli uzywamy soli cebulowej pomijamy ten etap). Dodajemy fasolkę i smażymy na złotawy kolor. Obficie posypujemy gałką muszkatołową i pieprzem. na koniec Dodajemy posiekaną natke i jeszcze chwilke smazymy.

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s