Schab w sosie z czerwonego wina

Składniki

4 kotlety schabowe
30 dkg pieczarek
1 szklanka wytrawnego czerwonego wina
0,5 l śmietany kremówki
sól, pieprz
zioła prowansalskie
olej

Przygotowanie

Kotlety roztłuc i obsypac solą, pieprzem i ziołami. Usmażyc z obu stron po 3 minuty. Zdjąc z patelni. Na pozostałym tłuszczu usmażyc pieczarki, pokrojone w plasterki. Gdy będą już podsmażone dolac wina i mieszac aż się połączy z tłuszczem. Dolac śmietanę i gotowac do zgęstnienia sosu. Doprawic solą, pieprzem.
Zioła prowansalskie można zmielic w młynku lub blenderem (ostrożnie, żeby nie powstał z tego pył).

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s