Śliwka w czekoladzie

Składniki

2 kostki margaryny2 szkl. cukru6 łyżek kakao6 łyżek wody6 jajek6 łyżek wódki1,5 szkl. mąki pszennej1 łyżeczka proszku do pieczeniaolejek migdałowy

Przygotowanie

Margarynę, cukier, kakao i wodę zagotować i ostudzić.
Po ostudzeniu, do zimnej masy dodać: żółtka, olejek migdałowy /pół/, 6 łyżek wódki.
Wszystko wymieszać i odlać 2 szklanki do oddzielnej miski, a do reszty dodać mąkę, proszek do pieczenia i ubitą pianę z 6 białek.

Upiec ciasto, przekroić na pół, a do odstawionych 2 szklanek masy dodać 40 dkg śliwek suszonych kalifornijskich /pokrojonych na drobne kawałki/.

Warstwy: Ciasto – masa – ciasto – na górę polewa /biała/.

Ciaaaaaasto bardzo smaczne, polecam również z ciemną polewą np. ze szcyptą chili.

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s