rożki z czekoladą

Składniki

opakowanie mrożonego ciasta francuskiego (2 płaty ciasta)
12 pełnych łyżeczek nutelli lub 12 płaskich łyżeczek masła orzechowego
12 płaskich łyżeczek dżemu truskawkowego lub wiśniowego
miseczka wody do sklejenia ciasta

Przygotowanie

Pokroic ciasto na kwadraty o boku 10 cm.
Na srodek każdego kwadratu nakładac nadzienie: po łyzeczce dżemu i masła orzechowego lub po łyżeczce nutelli (nutellę możemy wzbogacic, dodając do niej namoczone w alkoholu rodzynki i uprazone na patelni orzechy laskowe).
Posmarowac dwa sąsiadujące brzegi kwadratu wodą.
Sklejac w trójkąty, dociskając palcem.
Piec w gorącym piekarniku (220 C) wg przepisu na opakowaniu ciasta (15-20 minut).

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s