sernik potrójnie czekoladowy

Składniki

Spód:
3 paczki herbatników
½ łyżeczki cynamonu
60 g masła, roztopionego
Tortownicę (22 cm) wysmarować masłem. Herbatniki rozdrobnić, dodać cynamon i
masło, dokładnie wymieszać. Masą herbatnikową wyłożyć dno i mocno docisnąć.
Wstawić na około 20 minut do lodówki.

Masa serowa:
¼ szklanki wody
3 łyżeczki żelatyny
500 g śmietankowego sera
½ szkl mleka
½ szkl cukru
1 biała czekolada
1 mleczna czekolada
1 ciemna czekolada
1 szkl śmietany 30-36%

Przygotowanie

Śmietanę ubić. Żelatynę wymieszać w wodzie aż się rozpuści, zostawić do
ostudzenia Mikserem utrzeć ser z cukrem dodać mleko, dokładnie wymieszać.
Masę serową podzielić na trzy części. Rozpuścić na parze białą czekoladę dodać
do sera, dodać również 1/3 żelatyny i bitej śmietany. Dokładnie wymieszać.
Wylać na spód herbatnikowy, schować do lodówki. I czynności te powtarzamy
kolejno z mleczną i ciemną czekoladą. Wstawić do lodówki na minimum 3
godziny, a najlepiej na całą noc.

Przepis z Galerii Potraw http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,108745684,108745684.html

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s