Puszyste naleśniki

Składniki

Składniki:
2 szkl. mąki
2 szkl. mleka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Olej do smażenia

Przygotowanie

mąkę wymieszać z proszkiem do pieczeniapołączyć mąkę z mlekiem i olejem
wymieszać/zmiksować do otrzymania lejącego ciastarozgrzać patelnięwlać na patelnię niewielką ilość ciasta (samemu trzeba dostosować ilość ciasta do wielkości patelni) i rozprowadzić łyżką po całej patelni, smażyćprzewrócić na drugą stronęOlej można wlewać bezpośrednio na patelnię, jednak jeśli doda się go do ciasta wówczas naleśniki są bardziej rumiane i mniej tłuste.

Moje naleśniki przewijam słodkim twarożkiem, polecam też jako nadzienie wszelkie dżemy, a także kremy czekoladowe lub bardziej dietetycznie – owocowe serki homogenizowane

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s