Ryba po japońskuII

Składniki

70 dkg filetów rybnych najlepszy jest dorsz
2 duże cebule
3 duże czerwone papryki
5 ogórków konserwowych

ZALEWA

2 szkl. wody
2 łyżki cukru
2 łyżki octu
szczypta soli
1/2 szkl. oleju
1 mały przecier pomidorowy
4 łyżki ketchupu pikantnego
ziele angielski
liść laurowy
pieprz

Przygotowanie

Rybe należy obtoczyć w cieście naleśnikowym i usmażyć.
Paprykę pokroić w słupki cebulę i ogórki w kostkę.

Wszystkie składniki zalewy zagotować.
Rybę i warzywa przekładać warstwami i zalać zalewą

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s