Sałatka z łososia

Składniki

1 sztuka ogorka zielonego (dlugi -szklarniowy)

200 gram wedzonego lososia

1 szklanka zielonych oliwek bez pestek

szczypta soli

szczypta pieprzu

pol szklanki majonezu

maly slowniczek:

Łosoś- Ryba dwuśrodowiskowa. Z powodu koloru mięsa, ikry i ubarwienia w okresie godowym nazywana łososiem czerwonym.

Przygotowanie

Ogorek obieramy ze skorki ,kroimy w kostke 1cm x 1cm.

Nastepnie dodajemy oliwki.

Ja uzylam dzisiaj oliwek z paprykowa pasta,ale moga tez byc zwykle-drylowane.

Teraz dodajemy pokrojonego lososia , opruszamy calosc odrobina pieprzu.

Na koniec wlewamy majonez.

Delikatnie mieszamy.

Gdyby nasza salatka byla za malo slona podsypujemy sola,ale polecam dopiero po sprobowaniu ,gdyz losos wedzony jest dosc slony.

Podajemy z grzankami z buleczki.

SMACZNEGO

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s