Pieczeń z mielonego mięsa

Składniki

1 kg mielonego mięsa, dobre jest z łopatki
2 jajka
4 kiszone ogórki,
4 plastry sera żółtego
bułka tarta, łyżka musztardy
przyprawy: sól, pieprz, oregano, czosnek, papryka słodka i ostra, tymianek, mozna dodać troszkę majeranku

Przygotowanie

Mięso wymieszać z jajkami, musztardą bułka tartą ( ilość zalezy od mięsa, musi byc tyle żeby mozna było mięso uformować), przyprawami.
Ogórki pokroić w plastry, ser w paski.
Na wąską, podłużną blaszkę lub naczynie żaroodporne wysmarowac olejem, połozyć na nie połowę mięsa, na nie rozłozyc paski sera, na ser plastry ogórków, przykryc wszysko reszta mięsa. Uformowac prostokąt, tak żeby nadzienie nie wystawało.
Piec w temperaturze 180-200 stopni ok 50 min.

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s