Kasztanki Z KREMEM

Składniki

3dkg kakao lub mniej , gdyby były za ciemne
20dkg masła
30 dkg mąki krupczatki lub tortowa
10 dkg cukru pudru
1 małe zółtko

krem
10 dkg masła
10 dkg cukru
bakalie :orzechy , kokos, rodzynki , spirytus

Przygotowanie

CIASTO- WSZYSTKIE SKŁADNIKI WYMIESZAĆ , WYKŁADAĆ NA FOREMKI , UPIEC , GDY CIASTO ZACZNIE ROSNĄĆ NACISNĄĆ PALCEM LUB ŁYŻECZKĄ , ZEBY ZROBIĆ MIEJSCE NA KREM . PIEC 15 MIN W 180 STOPNIACH.
KREM – MASŁO UTRZEĆ Z CUKREM PUDREM DODAC SPIRYTUS ORAZ BAKALIE -GDY KASZTANKI BĘDĘ ZIMNE NAKŁADAĆ KREM I ZLEPIAĆ . WSTAWIĆ DO LODÓWKI –POLECAM!!

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s