toffi -pychotka

Składniki

– 2 budynie waniliowe lub śmietankowe + 3 szkl. mleka
– duża paczka krakersów
– 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
-2 smietany Śnieżki + do tego mleko w/g przepisu na opakowaniu
– biszkopt

Biszkopt
– 3 jajka
– 3/4 szkl. cukru
– 1 szkl. mąki

Przygotowanie

Biszkopt:
Ubić całe jajka z cukrem na puszysta masę ,dodać make ,delikatnie wymieszać.Wylać na formę do pieczenia.Piec w temp. 160-180st około 30-40 min, wystudzić.

Biszkopt jest bez proszku do pieczenia ale zaręczm ,że zawsze wychodzi.

Na biszkopt wylać 2 ugotowane budynie ( gorące ).
Na gorący budyń ułożyć krakersy.
Na krakersy wylać skondensowane mleko wcześniej gotowane 2,5 godziny ( gorące )
Gdy mleko wystygnie wylać ubitą w/g przepisu bita śmietane Śnieżke .
Mozna posypać po wierzchu przesianym kakaolub czekolada startą na tarce.

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s