Tort z bananami

Składniki

2 biszkopty jeden jasny i jeden ciemny

masa budyniowa jak do karpatki (można kupic gotową)

Masa serowa
2 serki homogenizowane waniliowe
1/2 l. wody
2 galaretki czerwone

6 bananów (pokroić każdy na 3 części)

ewentualnie brzoskwoinie

jasna galaretka

Przygotowanie

Masa serowa:
galaretki rozpuścić w 1/2 l. wody.
Poczekać aż trochę stężeje rozmiksować je z serkami homogenizowanymi

Masa budyniowa:
wykonać według przepisu na opakowaniu. Podzielić na 2 części, do jednej części dodać 2 łyżki kakao i rozmieszać na gładką masę

W ciemnym biszkopcie zrobić 18 dziur kieliszkiem

WARSTWY:
biszkopt jasny
masa budyniowa ciemna
biszkopt ciemny z dziurami (w dziury powkładać po kawałku banana)
masa z serków homogenizowanych
masa budyniowa biała
ewentualnie brzoskwinie
galaretka jasna

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s