wolowina w warzywach

Składniki

1/2 kg wolowiny pokrojonej w kostke
2 czerwone cebule – srednie
czosnek 4-5 zabkow
marchewka ok 3-4
seler naciowy
por
brokola -srednia
sol,pieprz
sos woucester (odpowiednik polskiej magii )
bazylia
rozmaryn
smietana 18%
na 5 osob

Przygotowanie

wolowine podsmazamy na wolnym ogniu w miedzy czasie obrac i umyc warzywa rozdrobnic , selera i marchewke kroimy na bardzo cienkie zapalki , brolol rozdrabniamy , pora siekamy w krazki cieniutkie . kiedy wolowina bedzie obsmazona scieramy na tarce czosnek dodajemy pieprz oraz sol ja jeszcze dodalem obwicie warzywka podlewamy woda i dusimy , gdy mieso zacznie nam kruszec dodajemy warzywa i podlewamy woda dla podkreslenia smaku mozna dodac bulionu z wolowiny. gdzy tak to wszystko nam sie zacznie gotowac w sosie sporzadzamy zaprawe z smietany po czym dodajemy do reszty smietana ladnie nam zabieli i podkresli smak . zageszczamy maka i gotowe . idealnie smakuje z puree ziemniaczanym musztardowym

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s