śledzie z czosnkiem

Składniki

2 opakowania sledzi w zalewie olejowo-octowej
2 smietany 22% (musi byc gesta, najlepiej homogenizowana lub creme fraiche)
1 glowka czosnku

Przygotowanie

Sledzie odsaczyc i pokroic na kawalki. Czosnek drobno pokroic lub przecisnąć przez praskę (jak kto woli) i polaczyc ze smietana. Dodac do sledzi i gotowe.
Do spozycia gotowe dopiero po 12 godzinach – czosnek musi zrobic swoje:-))…

Mozna podawac z ziemniakami lub jako salatke na imprezke.

SMACZNEGO

By przepisynaobiad1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s